10
des.

Guia per comprar una propietat a ESPANYA per a no residents

1. Posseir NIE.

Què és el NIE: És un número personal, únic i exclusiu de caràcter seqüencial i que és imprescindible per realitzar qualsevol tipus de transacció econòmica a Espanya.

Per sol·licitar el NIE, es pot fer des de fora d'Espanya a través de l'ambaixada o consolat d'Espanya al teu país; oa Espanya acudint a una oficina d'Estrangeria o comissaria de policia. Per sol·licitar-ho cal emplenar un formulari model EX15 el qual es pot descarregar a la web a més de pagar una taxa mitjançant el model 790 codi 012.

2. Tenir un Compte bancari a Espanya.

Si bé no és obligatori tenir un compte bancari és Espanya, cal ja que totes les despeses relacionades amb la compravenda de l'habitatge així com les futures factures s'han de pagar a Espanya. És a dir, el pagament per compra del bé s'efectua via Banc d'Espanya, ja sigui per transferència bancària o per xec bancari certificat. A les escriptures no es fan pagaments en efectiu, ja que s'han de complir amb les normatives que prevenen el rentat de diners. En els últims mesos per obrir un número de compte és obligatori aportar el número fiscal del seu país a causa de la política bancària sobre blanqueig de capitals.